Tine-ma minte! Inregistrare

Toate articolele

14.12.2012 | LIGA 1

Un rege muncitor şi un trîntor profitor

În vreme ce Gică Hagi a întocmit un plan amplu de însănătoşire financiară a fotbalului nostru, selecţionerul Piţurcă a produs un raport de activitate pe 2012, caracterizat de Dumitru Dragomir drept un "raport pentru oligofreni"

"Ştii care e drama fotbalului, la modul general?", m-a întrebat un cunoscut care n-are nici o tangenţă cu fotbalul, alta decît cea a microbistului de miercure europeană, nici măcar de campionat. Tăcerea mea l-a încurajat să continue, iar atenţia mi-a fost captată de competenţa în afaceri a celui din faţa mea. "Nenorocirea principală constă în aceea că raportul între banii rulaţi în fenomen şi cei investiţi în cunoaşterea, cercetarea şi proiectarea viitorului acestui sport este cel mai mare din toate domeniile de activitate". Bine, n-a zis el chiar aşa, ci a sintetizat într-un singur termen din ăia de-ai lor, know-how. Cu alte cuvinte, mai de pe maidan de la noi, la cîte miliarde de euro se învîrt în jurul unei mingi şi a 22 de jucători, doar cîteva firimituri se bagă în studii, analize, proiecte.

Atenţie! N-a spus în România, ci în întreaga lume. Cum la noi totul e întîrziat, de regulă, cu cîţiva ani, dacă nu decenii, demersul lui Gică Hagi, de însănătoşire economică a fotbalului nostru, devine realmente remarcabil. O idee analizată, susţinută şi argumentată într-un ocean de nimic. Gusti Roman aprecia, într-un text publicat imediat pe gsp.ro, că e primul proiect solid apărut în fotbalul românesc în ultimii 23 de ani. Sînt total de acord cu el.

După două decenii de lăutărie şi manelism, cineva propune o partitură elaborată. O platformă de discuţie. Poate un start de dezbatere în contradictoriu, dar cu siguranţă o încercare de a construi. Iar acel cineva e chiar cineva. Nici nu ştiţi cît mă bucur că vreo minte încremenită în proiectul etern al lui "las că merge şi aşa" nu-i va putea reproşa că n-a dat vreodată cu piciorul în minge (e adevărat, cu dreptul a început mai tîrziu:) sau nu-l vor expedia sec întrebîndu-l ce club a condus el ca să înţeleagă cît de greu se finanţează.

În funcţie de ţară, momentele de criză au fost speculate şi transformate în proiecte de viitor. Eliminarea Franţei de Kostadinov în 1993 a restructurat din temelii fotbalul din Hexagon şi a născut o campioană mondială şi europeană 5-7 ani mai tîrziu. Eşecul Olandei din 2001, necalificare la CM, a generat imediat un plan de reorganizare prin contopirea Academiilor de juniori ale echipelor mai mici, asftel încît să devină parteneri de forţă pentru echipele mari ca Ajax, PSV sau Feynoord.

Chiar şi la noi, în România, înainte de Revoluţie, cu oamenii şi metodele de atunci, crizele au fost urmate de proiecte. Ratarea calificărilor la CM şi CE la finalul anilor '70 au produs o serie de şedinţe, în care generalul Coman (o minte luminată şi un mare un pasionat de sport) a propus un "plan de măsuri" care l-au propulsat pe Lucescu la 36 de ani la echipa naţională, pe Craiova, pe Dinamo, pe Steaua înspre piscul cupelor europene (nu intru în detalii din pricina spaţiului) sau care au intensificat activitatea lotului de juniori de elită, numit Luceafărul. Nu întîmplător cel care ni l-a dat pe Hagi.

Din păcate, mi-e teamă pentru reuşita demersului lui Gică, deoarece la noi şmecherii au protecţie, iar muncitorii sînt luaţi de fraieri. Argumentul mi-e oferit tot de prima pagină a Gazetei de ieri. Alături de subiectul mare, care prezenta "Revoluţia Regelui", o ştire anunţa că raportul de activitate al echipei naţionale pe 2012, întocmit de selecţionerul Piţurcă, avea fix o filă A4.

E adevărat, faţă-verso. Singura sa activitate în luna decembrie, remunerată cu modesta sumă de vreo 35.000 de euroi. Rîdeţi, dar nu vă miraţi! Între Hagi şi Piţurcă diferenţele sînt uriaşe, dar se pot rezuma simplu. În vreme ce unul a construit de la zero, cu banii şi numele făuriţi în 40 de ani de muncă, o Academie şi o echipă ce a ajuns pînă în Liga 1, celălalt a produs desfiinţarea unuia dintre cele mai mari branduri din fotbalul românesc, Universitatea Craiova. Nota bene, echipa care-i îndrumase primii paşi în fotbal..

COMENTARII (67)

De pancone84 pe 18.12.2012 la 18:01
Eu ma intreb, oare ce a facut pentru sport aceasta presa care "vrea binele sportului romanesc", inclusiv Vochin? Pai semnalati niste lucruri, dar atat. Nimic nu se schimba. Daca presa este intr-adevar a patra putere in stat, atunci ar putea schimba ceva daca si-ar dori cu adevarat. Daca vreti o insanatosire a fotbalului romanesc si o imagine mai buna, nu mai scrieti stiri si interviuri despre si cu Becali, Dragomir, Sandu etc. Eu cred ca nefiind bagati in seama acesti oameni care au distrus fotbalul, lucrurile s-ar imbunatati si imaginea noastra ar fi una mai apropiata de cea din vest. Unde este campania de a-i da jos pe Dragomir si Sandu? Ati inceput ceva, a durat o saptamana si gata. Trebuia sa-i atacati in fiecare zi pe acesti nenorociti pentru ca aveati cu ce si poate scapam de ei. Ei recunosc pe fata ca se fac manarii, ca in fotbalul pastorit de ei sunt blaturi, ca in fotbalul lor se dribleaza licentele in cazul unor anumite cluburi, se suspenda terenul doar unor anumite cluburi care nu se au bine cu Dragomir (gen Rapid, in timp ce Steaua e mereu iertata), si multe altele. Adica, toate astea se stiu, pe langa astea Craiova a fost dezafiliata ilegal, voi mai scrieti cate un mic articol in care spuneti chestia asta si atat. Faceti ceva pentru sportul romanesc, nu doar mici intepaturi pentru cei care conduc. Daca tot investigati atat aratati adevarata lor fata pentru ca sunt sigur ca aveti informatii ce le-ar putea pune capac. In fine, pana nu scapam de conducerea fotbalului vom fi mereu aratati cu degetul ca o tara corupta in care strainii plecati isi vor aduce aminte doar de meciurile suspecte si de vorbaria exagerat de multa a "patronilor".
De dorelus pe 18.12.2012 la 15:48
Domnule Vochin dvs chiar aratati un pic de scoala si bunsimt dara pana cind ne tot aburiti cu REGELE hagi(literele mici sunt vrute)????????In romania doar Regele Mihai a fost incoronat(chiar daca azi mai poarta doar titlul,Romania neffind monarhie)si mai e unul Ciaba daca mai traieste.Tot o frecati ba cu regele Hagi ba cu briliantul Mutalau ba cu printisorul Cristea bulangiu...de toate avem.Ce-i trist ca Domnul Hagi trebuia sa se exprime public cerind cu umilinta sa fie numit Gheorghe Hagi sau domnul Hagi(dara ce-i drept cu piciorul,chiar piciorele le avea si cred ca a fost o mare valoare din punct de vedere sportiv,cu capul mai putin,nu vorbesc de aptitudini fizice),cum smuneam daca el nu cere public in familia lui nu-i nimeni care sa faca proba de modestie sa-l indemne sa ne faca un cadou de craciun si sa nu-l mai numiti REGE???Sunt convins ca nu-i va fi stirbit trecutul sportiv.am tot citit ca aveti cititori pe care-i meritati dara si reciproca-i valabila.doamne ajuta.
De whiteredarad pe 18.12.2012 la 10:41
Revin cu un comentariu: mai jos o persoana pe nume spivak are o maniera,de parca ar fi piturca in persoana.Pentru dansul lucrurile stau invers. Fiecare are drept la o parere,dar a fi "Gica contra",nu cadreaza bine. ma rog, paralela lui Vochin era intre doi implicati-Hagi si Piturca,nu inteleg de ce ii baga in discutie pe Dorinel sau Belodedici.In treacat fie spus,lui Gica Popescu nu i-a reusit,pentru ca FRF l-a condamnat public si pe el si clubul sau ,pentru ca el cadida contra lui Sandu.Chiar daca sintem rautaciosi,ar fi bine sa fim si corecti,cit se poate !
De whiteredarad pe 18.12.2012 la 10:33
Nu de laude are nevoi Vochin,dar dupa un asemenea articol -admirabil- nu poti sa nu i le acorzi.Tristetea este cea, care te bantuie, dupa ce ai citit. Recunostiinta la romani e pasare rara. FRF,constituit intr-o grupare-pe alocuri- cu gandire si fapte mafiote,ramane nepasatoare la ce ramane in urma. E foarte posibil ca Hagi sa se secatuiasca financiar,poate va fi si el martelat -ca Gica Popescu- pentru nu stiu ce chestie.Oricum,ce face Hagi e admirabil,chiar daca chiar constantenii l-au acceptat greu pe stadionul orasului.In timpul asta Piturca,procedand ca un jucator de pocher,isi rotunjeste veniturile ,nefacand mare lucru,lasind loc la orgolii,ranchiuna,zambind superior,avand rezultate asa si asa.Iata, acesta este rezu;ltatul lui Sandu& Mitica,pe care doar DNA ii mai poate demola,nu si micutul Mititelu,desfiintat de ei. Dar, FRF nu are nici macar un "club aristocratic" ,ca Rapid,care sa mai dea un semnal uni sau bi anual,ca exista,doar in momente triste. Romanii-ca in politica- dorm,vor dormi,dupa cum si-au asternut.Adica mai in frig,mai cu boala ,mai cu frica,ca oameni fara verticalitate. Asta e esenta.Restul il va consemna istoria,doar ca Piturca va ramane doar cu banii,iar Hagi cu gloria. E mult,e putin ? Depinde de unde privesti !
De foxy pe 16.12.2012 la 20:20
Domnule VOCHIN ,un alt trantor profitor este si omul de afaceri,parlamentarul ,combinatorul ,Gheorghe Becali ,ca asa se numeste creditorul Stelei!El cumpara ce altii produc (ca e mai ieftin )si apoi vinde inzecit.Pai asta se numeste PROFITOR!GHE.BECALI a luat de la Pandurii jumatate de echipa si datorita altui profitor pe nume Condescu Marin (un fost electrician minier)Deci,profitorii din fotbalul romanesc sunt conducatorii de cluburi cat si conducatorii LPF si FRF!
De cfr_atlanta pe 15.12.2012 la 21:40
Pai ce a facut saracu Pitzi la Craiova? Eu stiam ca banditu de Mititelu a distrus-o...
De usera pe 15.12.2012 la 10:39
Analiza pertinenta!Felicitari!
De spivak pe 15.12.2012 la 07:05
Câtă vehemenţă la Andrei Vochin! Numai că... 1. ”Restructurarea” fotbalului francez NU putea produce o campioană mondială în doar 5 ani (asta spus aşa, în treacăt...). De altfel, în 1993 Marsilia era campioana Europei, iar Zidane termina junioratul. 2. Rolul lui Piţurcă în dispariţia Universităţii nu mi-e clar deloc. El a dezafiliat Craiova? Credeam că FRF. 3. ”Planul” lui Hagi e o biată traducere după documentele unei ligi străine... plus sugestia imorală a unei ”relaxări fiscale” pentru milionari. Valoare = 0. 4. Academia lui Hagi este într-adevăr admirabilă. Dar dacă Piţurcă e vinovat că nu şi-a făcut şi el una, tot aşa sunt şi Gică Popescu (căruia nu i-a ieşit), Lăcătuş, Belodedici, Dorinel Munteanu, Dan Petrescu, Sabău, Stelea etc. Şi ei au bani, nu?
De zona_lipscani pe 15.12.2012 la 06:59
" Nenorocirea principală constă în aceea că raportul între banii rulaţi în fenomen şi cei investiţi în cunoaşterea, cercetarea şi proiectarea viitorului acestui sport este cel mai mare din toate domeniile de activitate " Fraza asta e valabila in special pentru fotbalul dezvoltat din tarile bogate ale Europei . Acelasi lucru ar putea fi valabil si in referitor la Brazilia care a inceput sa miste in plan economic . Romania ? Pai Romania e tara cea mai saraca din Uniunea Europeana asa ca teoria in cazul ei nu prea tzine . Caracterul lui Piturca intr-adevar lasa de dorit desi nu m-a interesat niciodata sa-i fac profilul in ceea ce il priveste . Ca antrenor Piturca ii e net superior lui Hagi insa "regele" are ochi buni la jucatori si a facut un lucru exceptional la Viitorul care poate deveni un model pentru multi asta in cazul in care va reusi si financiar pentru ca traim in Capitalism si Capitalismul nu-i iarta pe cei cu buzunarele goale . In rest ai face mai bine sa le explici tousi la romanii naivi ca Romania nu e o forta pe plan european si cu atit mai mult pe plan mondial deci sa lasam pretentiile si sa ne vedem lungul nasului . CAM ATIT .
De tonydpoker pe 15.12.2012 la 00:24
Sunt un simplu microbist, nu sunt fan al vreunei echipe si desi nu credeam ca voi spune prea curand acest lucru, sunt de acord cu Gigi Becali. Are dreptate cand spune ca fotbalul nu e la fel fara Dinamo si Rapid. Eu doar tin sa adaug si alte echipe: Vrem Craiova, vrem Poli, Uta. Nu vrem ca "fanatismul" sa moara.
De calinescu_ pe 14.12.2012 la 19:09
BRAVO ANDREI ....!!!! CREDEAM CA TOTI ROMANII SUNT LASI ......!!!! UN CARTOFOR AGRAMAT , SATANIST ,TRISOR SI EXCROC CARE IMPREUNA CU MITICA DRAGOMIR SI FRATII BECALI AU FURAT LUI MITITELU O ECHIPA DE FOTBAL .....!!!! IN PLUS MITICA IL OBLIGA PE MITITELU SA-I PLATEASCA LUI PITZURCA INCA 7 MILIOANE ....!!!! ASTA SA CONDUCA NATIONALA ROMANIEI ???????????
De kily pe 14.12.2012 la 18:14
Felicitari, Andrei!
De ciucaionut pe 14.12.2012 la 17:24
forte frumos. felicitari!
De nausea69 pe 14.12.2012 la 17:13
F bine scris domnu Vochin, destul de tarziu va luati de pitzi-satana, dar mai bine mai tarziu ...
De kpaxcmdr pe 14.12.2012 la 16:57
Pestele de la cap se impute.Vinovatii principali sunt nasu si mitica,apoi Guvernul Romaniei.Cancerul sa rapandit la toate nivelele iar acum fotbalul este pe ultimul drum.Incompetenta si lacomia au distrus ceva frumos si util sarmanului popor.Piturca nu are nici o vina,(cred ca este un antrenor modest care a profitat de anumite conjucturi in viata fotbalistica)fiind doar o unealta,in mafia fotbalului.Iar HAGI este facut din alt aluat,el mereu a muncit si sa pus in slujba fotbalului,fotbal care la facut ceeia ce este azi,OM.Un OM din fotbal,pentru fotbal.A dovedit asta prin ceeia ce face la Academia lui de fotbal si mai ales la clubul Viitorul Constanta.Bineinteles ca totul este si o afacere,dar castigul cel mai mare este al copiilor care vor trece pe acolo si al tarii intregi!Jos cu mafiotii si "investitorii" din fotbalul NOSTRU!
De hofer pe 14.12.2012 la 16:30
Aici intervine o problema a CIOLANULUI de la FRF si de aceia se mediteaza in aceasta directie. Posibil sa ma insel insa dupa toate cele petrecute cu Craiova, Timisoara, Bacau, Corvinul, UTA tare ma tem ca doar se lucreaza tipic Romanesc intro directie care de fapt nu duce la nici un rezultat pozitiv pe plan National ci doar pe plan personal. La conducerea FRF nu trebuie sa fie neaparat un fost fotbalist, aici ar trebui sa fie un grup de oameni care doresc intradevar progress.( Ex. Germania)
De hofer pe 14.12.2012 la 16:15
Ideia lui Hagi e buna, nu vad insa ce legatura are Piturca cu ea.Sa il faci pe Piturca trantor este foarte deplasat de la realitate, iar in problema Craiovei cred ca adeverul este undeva la mijloc. Piturca fara Mircea Sandu si Dragomir nu putea sa faca nimic impotriva Craiovei, la toate acestea se mai adauga si Mititelu, Netoiu etc.care la fel au participat intrun fel sau altul la uciderea Craiovei. Intro societate trebuie sa te asezi cu toti la masa si sa dezbati cu descernamant problemele care sant. A taia in carne vie devenind personal cu un individ este fara minte. "In toate Tarile din lume exista un: CODEX de bun simt, dar se pare ca la Romani nu exista."
De eucutine pe 14.12.2012 la 16:12
Oare cum o fi aratat raportul lui Hagi, atunci cand a fost selectioner, dupa cslifica...a, pardon, dupa ratarea calificarii? Eu vreau de la un selectioner sa faca selectia strict pe criterii obiective si sa ma califice la un turneu final...rapoartele (pe mine, ca suporter, cu ce ma incalzeste un raport f bine elaborat? poate ca Cracanel a facut un raport de nota 10, numai ca si l-a bagat in dos) sa le faca altii, inclusiv fostii iubiti ai lui Gabita Balint.
De margelatu2011 pe 14.12.2012 la 16:08
CORECT!
De eucutine pe 14.12.2012 la 16:07
a facut hagi pe dracu' sa-l pieptane planul ala. El nu stie sa scoata 2 vorbe si intocmeste planuri de redresare. El isi baga si scotea in/din toata lumea la festivitatea de premiere cu ocazia meciului de retragere si intocmeste planuri de salvare, planuri revolutionare. Hai sa fim seriosi. Planul ala a fost elaborat de cineva care are un IQ mai mare decat al unui bolovan. Iar acel cineva cu siguranta ca nu e rejele. Cu toate bubele lui, Piturca ne-a calificat la ultimele 3 turnee finale, Hagi ne-a tras in jos in 2001, cu ratarea calificarii la un turneu final (stim f bine cine l-a pus selectioner...clanul albanez), desi am intalnit cel mai slab ne-cap de serie posibil. Daca Romania a fost trasa mult in jos (fotbalistic vorbind), cu siguranta ca punctul de plecare a fost intr-o friguroasa noapte de noiembrie din 2001.
De dac.impielitzat pe 14.12.2012 la 15:51
valeu, te-ai lins pe bot de-acum in colo te va ura pe viata piti! :))) dar, ma bucur ca ai boase sa spui ceea ce crezi, si cu atat mai mult ceea ce este evident. altii din breasla ta o dau cotita. Doamne-ajuta!
De dac.impielitzat pe 14.12.2012 la 15:47
"e primul proiect solid apărut în fotbalul românesc în ultimii 23 de ani. Sînt total de acord cu el" pai la asta sa ia aminte si tata sandu si dragomir!
De hoze pe 14.12.2012 la 15:37
ARTICOL SCRIS DIN RAZBUNARE, MA ASTEPTAM LA MAI MULT DIN PARTEA DVS. FOTBALUL NU SE JOACA PE HARTIE, SUNT SIGUR CA RAZVAN A FACUT UN RAPORT DE 100 DE PAGINI DAR CU CE NE-A AJUTAT????
De eugen2012 pe 14.12.2012 la 15:32
piturca a distrus un dintre cele mai mari echipe din istoria fotbalului romanesc , un asemenea om nu are ce cauta la nationala , HAGI ar tr sa fie antrenor la nationala , sunt sigur ca ideile lui pot revolutioana echipa natonala in cativa ani asa cum se intampla cu viitor , care in cativa ani o sa devina o concurenta foarte importata in lupta pt titlu
De flo_ax pe 14.12.2012 la 15:05
Hm, daca dl Vochin vine cu un articol atat de dur cand il faci "destept" si "inteligent", nici nu vreau sa ma gandesc ce se-ntampla cand folosesti antonimele
De roalbastru pe 14.12.2012 la 14:34
de godot si ciuleavictorms, sa va spalati cu el pe cap, sa aveti parte doar de piturci in viata voastra si sa va califice el in toate. vedem noi cu ungaria. apropo selectionerul nu e antrenor, el e selectioner, el selecteaza mai mult decat antreneaza, si asa a spus chiar del Bosque.
De ciuleavvictorms pe 14.12.2012 la 14:23
apropo',daca nu-ti revii esti gaunos si nu mai ai ce cauta prin ziaristica, fie ea si cea sportiva sau mai ales! fair-play please!
De t0ni pe 14.12.2012 la 14:19
Perfect articolul!
De ciuleavvictorms pe 14.12.2012 la 14:18
daca de multe ori te-am apreciat, de data asta, cu tot respectul, ai dat cu bata-n balta! as fi chiar mai categoric, nu stii sa faci diferenta! rigiditatea gandirii tale, manifestata si cu alte ocazii, depaseste normalul. credeam ca e o chestie doar intamplatoare dar, deja, s-a transformat intr-un inceput de paranoia.un fenomen se priveste din toate unghiurile, nu unilateral. ridicolul exista mereu si nu-ti dai seama cand intri in el; probabil asta s-aintamplat, revino-ti!
De poloroman pe 14.12.2012 la 14:18
degodot@ esti taranoiul cu poza lui pisi la avatar.....
De s0ny18 pe 14.12.2012 la 14:10
Un articol facut din ura!! Esti suparat ca ti-a dat Piturca peste bot?? De facut proiecte pe hartie e usor .... trebuie sa ai o imprimanta buna! Ce a realizat Hagi ca antrenor sa fie comparat cu Piturca? daca nu era Piturca antrenorul nationalei se implineau 24 ani de cand nu am mai ajuns la un turneu final. Mare manager e Hagi ... care profita de incompetenta patronilor din Liga 1 .... Sa-l faci profitor pe ala care te-a dus de 2 ori la campionatul european inseamna ca nu ai multa minte..... Doar Hagi putea sa faca proiecte de genul ... Banii in cont si consumi cat ai de parca pe United, Real , Barca , PSG ii controleaza liga cat cheltuie... cheltuie cat vor si cand nu o sa mai poata renunta.. Andrei prin acest articol arati cat de mic si dusmanos esti!!
De godot pe 14.12.2012 la 13:56
Afirmaţie tendenţioasă - puţin spus. Piţurcă este selecţionerul care a calificat echipa naţională la ultimele 2 turneee finale şi care e în cărţi pentru a treia calificare, peşte grafic şi aşteptări, revitalizând, atât echipa naţională îngropată de muncitorul rege, cât şi pe aceea îngropată de harnicul, modernul, civilizatul susţinut de toată presa românească, inclusiv de tine. Amândoi au îngropat-o cu rapoarte de zeci de pagini - harnici foc... Bravo lui Hagi, pentru ceea ce face acum. Bravo şi lui Piţi. Fiecare îşi face treaba cum trebuie. Treaba LUI. Nu e profitor nimeni, în afară de cei care câştigă bani dând din vorbe ca să învrăjbească lumea. Deocamdată, Hagi are de plătit datorii, nu Piţi. Nu suntem proşti şi nu punem botul la instigările împotriva lui Piţurcă. Trântor profitor e MM Stoica în fotbalul românesc, nu un fost mare fotbalist care a reuşit ultimele 3 calificări din 4 ale fotbalului românesc, o va reuşi pe a patra din cinci şi ar fi reuşit încă vreo 3-4 dacă n-ar fi fost Hagi şi cei ca Andrei Vochin... HUUUUUUOOOO!
De tachebacanu pe 14.12.2012 la 13:51
De acord stimabile,dar cine-l ajuta din FRF si LIGA,caci primul l-a "eliminat" pe cel mai bun realizator din fotbal si "AMBII" s-au aliat cu barbugii care-si putea imparti prada.Este clar ca daca n-ai niste conducatori integri,realizari ca a lui Hagi,mai rar ptr.ca nu poti plati de unul singur,doar daca esti din Golf.Gica a facut-o din ambitie sa le demonstreze celor "doi pomanagii"cu riscul unei mari cheltuieli(felicitari,ca altfel dispare).Dar s-a convins si el,cum a spus-o de curand,ca daca nu te ocupiTU,pana gasesti echipa de incredere,arunci banii pe fereastra.Cred ca a avut exemplul cumnatului sau,care a avut idei,dar a pus pe altii,care nu au au dat rezultatele la care se astepta.I-o fi convenit sa insiste pe altele,dar rezultatul din fotbal,nimic,poate nu falimentar,dar el stie ce face!!! Inca odata d-le VOCHIN,FELICITARI,darantreneaz a si pe altii buni,nu sa stea la TV si sa nu spuna nimicuri,ca nu ne mai uitam de mult la ei!!!
De plischi pe 14.12.2012 la 13:51
scuzatzi-ma, daca nu i-as sti pe amandoi, "extrafotbalistic" vorbind, as spune fara sa clipesc "da, dom'ne, asa sta treaba". altfel insa, spun pentru inceput: indiferent a cui a fost de fapt ideea, merita bagata in seama. aduceti doi oameni cu adevarat de fotbal la liga bezmitica, imi permit sa folosesc si aici termenul pentru ca imi apartine, cat si "dincolo". apoi se poate discuta pe aceasta tema. in privinta raportului pitzurkan de activitate, sunt surprins de faptul ca o persoana care atunci cand deschide gura dupa fiecare trei cuvinte pronunta un aaaaaaaaaaaaa de cinci secunde pentru a gasiin alfabet continuarea frazei considera ceea ce a scris selectionerul o chestie pentru oligofreni. stiti bine ca piturca "nu le are cu literatura", dar putea sa caute un amic bun la insailare de subiecte si predicate care sa-i emancipeze raportul de activitate, la fel cum probabil a facut-o si gica in analiza despre care vorbitzi.
De speedy_gonzalez pe 14.12.2012 la 13:43
Planul lui Hagi are multe puncte neclare sau chiar slabe. S-a discutat despre asta si pe alte forumuri. Dar poate fi un inceput si merita apreciat si salutat ca atare. Din pacate, cred ca va fi ingropat de smecherii care nu au interesul sa redreseze ceva.
De roalbastru pe 14.12.2012 la 13:39
A: moama nu-l mai suport pe piturca frate vreau sa fac o petitie impotriva lui pe fb C:sa fie omorat?? A: cu pavelele de pe kiselev pe arena nationala C: da da da prin lapidare maxim 10 pietre de fiecare din cei 55000 A: nu e bun cuvantul, ca aia de la liga or sa inteleaga delapidare si or sa se ascunda toti C: :)) A: :))
De adiultras pe 14.12.2012 la 13:32
superb articol....adevarata fata a fotbalului romanesc...poate un vis a lu hagi zabovi in rahatul din frf+lpf=mafia?
De treadstone pe 14.12.2012 la 13:25
nu e de vina Piturca, ci Mircea Sandu...inutil sa va mai zic de ce!
De roalbastru pe 14.12.2012 la 13:13
aoleu, vin sarabatorile :o, iarta-ma Piti.
De diss pe 14.12.2012 la 13:11
Mitica,Nasu,Piti! Mari oameni,caractere deosebite,calificari pe banda rulanta,cei mai mari,cei mai buni,cei mai tari!Ce aveti cu ei ,nu va ganditi cat bine au facut acesti trei corifei ai fotbalului romanesc???? Si mai lasati-ma cu Hagi,nu vedeti ca nu prea le are cu discursurile????Voi nu a-ti remarcat ce frumos vorbesc acesti mari ganditori ,ce proiecte au,ce baze de pregatire au construit??? Hai ca sunteti carcotasi! PS.Bineinteles totul este un pamflet si va rog nu ma injurati prea tare,vin sarbatorile,sa fim mai buni!
De roalbastru pe 14.12.2012 la 12:48
si da, felcitari Andrei pentru ca nu esti la fel de slab ca noi si nu iti manifesti asa de direct sentimentele fata de acest om. felcitari pentru profesionalism atat in presa scrisa cat si in cea televizata.
De dora pe 14.12.2012 la 12:46
vochine, si Hagi si Piti au fost mari jucatori, insa doar Piti a ajuns mare antrenor...cu lipsurile lui...
De roalbastru pe 14.12.2012 la 12:45
mi-e simplu, SCARBA de Piturca, nu de acum, nu de azi, dupa acest articol, nu de ieri, ci de la ultima demitere, de cativa ani buni, poate chiar de cand juca la Steaua, este acel gen de om care iti atesta din primul minut ca e doar un "player" libidinos si profitor, asa a fost si ca jucator, nu inteleg cum nu v-ati dat seama de asta pana acum (voi jurnalistii si toti oamenii din fenomenul fotbalistic si din jurul lui). Toate atributele lui Piturca sunt din sfera celor care nu ne plac. Faptul ca el a calificat Romania si nu altcineva este o pura intamplare, nici acum, nici atunci nu a facut o selectie bazata doar pe valoare ci pe propriile doleante si businessuri. Asta e Piturca, ar trebui facuta o petitie contra unui astfel de om, interzicerea lui din fotbal, nu doar de la echipa nationala. Si fiindca, da sunt subiectiv, fiindca scarba mea a ajuns pana la paroxism, mi-e scarba de freza lui, aceeasi de 30 de ani, de modul in care rosteste cuvintele, de modul in care se exprima, de femeia cu care are un copil nelegitim, femeia care atesta gusturile si preferintele libidinoase si siloase ale MARELUI selectioner. SCARBA EXTREMA!!!
De rad1cal pe 14.12.2012 la 12:44
foarte frumos articolul, felicitari !
De tzii pe 14.12.2012 la 12:33
felicitari pt articol! si eu ma minunam cat de orgoloios si prost poate fi piturca,cand nu cheama anumiti jucatori la nationala! romania are nevoie de un selectioner ca grigoras
De jerry1984 pe 14.12.2012 la 12:29
andrei felicitari pentru profesionalism si pentru emisiunile de la digi. cei de la sport.ro (stiucan) au emisiune live de la ora 3 cand la digi este emisiunea in reluare din ziua precedenta. prefer sa ma uit la digi in reluare desi am vazut emisiunea live cu o zi in urma decat sa il vad pe stiucan cu scenariile lui SF si rautati ieftine. esti printre putinii oameni care chiar discuta numai despre fotbal(scheme de joc, posesie, pregatire fizica) in rest toti numai barfe si cancan. BRAVO
De wallachian pe 14.12.2012 la 12:28
titlul spune totul
De us_24 pe 14.12.2012 la 12:26
WOW! bai Vochine, mi-a placut cum ai judecat:) bravo ca ai avut curaj sa spui verde-n fata ce fotbal si mai ales, oameni avem. sper sa ia cineva in serios ideile sanatoase ale Regelui Hagi. macar atat, ca piturca sigur nu va fi deranjat de nimeni pana in 2016, orice ar sau n-ar face! sunt curios daca GSP va mai fi primit la conferintele de presa ale nationalei, la cat de ranchiunos este barbugiul...
De run.away pe 14.12.2012 la 12:18
pentru DECO: cred ca gresesti profund. nu e vorba de talent aici, ci de bun simt. daca piturca nu are talent (sau stiinta...) la scris din bun simt ar fi trebuit sa puna pe altcineva sa redacteze raportul si el sa il semneze daca era corect. cat despre capacitatile de selectie, da-mi voie sa ma indoiesc. selectia nu se rezuma doar la alege anumiti jucatori (asta poate sa faca aproape orice microbist). talentul unui antrenor/selectioner sta mai ales in capacitatea de a-si motiva jucatorii, de a comunica cu ei, de a construi o atmosfera buna in lot. poate cel mai bun exemplu aici e englezul harry redknapp. stilul imperativ, autoritar nu inseamna neaparat si genialitate de antrenor. echipa nationala nu a mai jucat frumos cu multe ocazii de gol de la meciul in care hagi a pierdut calificarea, stii... cand aia au marcat incercand sa centreze, adica din greseala. la galata hagi nu a avut cu adevarat sustinerea clubului, sa nu uitam ca abia dupa plecarea lui si venirea lui terim galata a bagat masiv bani. eu cred in hagi si in talentul lui de antrenor. insa cel mai mult admir omul hagi, omul ala muncitor, serios, profesionist. daca macar jumate din oamenii implicati in fotbalul romanesc ar fi ca el, probabil ca romania ar avea in fiecare an doua echipe in UCL fara baraj.
De craioveanu91 pe 14.12.2012 la 12:15
respect andrei vochin! piturca cu mititelu au distrus cea mai mare si iubita echipa din istoria fotbalului romanesc marea U CRAIOVA

Comenteaza:


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu