Tine-ma minte! Inregistrare

Toate articolele

10.09.2011 | ECHIPA NATIONALA

Adevărul despre Cociş

În curtea casei părinteşti din Oltenia, între un ciorchine de zaibăr şi un miez de nucă abia căzută din pom, Victor Piţurcă a cedat insistenţelor lui Marius Mărgărit şi le-a oferit cititorilor Gazetei singurul interviu in extenso de după prima acţiune oficială a echipei naţionale.

Relaxat, selecţionerul şi-a savurat întîia cupă de mulţumire. Nu, "naţionala" nu s-a calificat miraculos la Euro şi nici nu are şanse reale de a prinde barajul. Moştenirea grea din precedentul mandat, punctele pierdute cu Albania, în principal, Belarus, Bosnia şi, de ce nu?, Franţa au cîntărit suficient de mult pentru ca salvatorul Piţurcă să mai poată reuşi o resuscitare. Tehnicianul e satisfăcut de cît a izbutit să reconstruiască, de regăsirea spiritului de grup, de apariţia unor jucători noi în curte primei reprezentative. Şi, în cele din urmă, de rezultatul final, 0-0 cu Franţa, care înseamnă, pentru palmeresul său, al treilea egal cu fosta campioană mondială.

Dacă se oprea la toate aceste gînduri transmise prin intermediul Gazetei milioanelor de suporteri ai "tricolorilor", selecţionerul se păstra între limitele unei realităţi pe care o cred: anume că atît putem în momentul ăsta şi nulul cu "cocoşii" trebuie privit ca un mic succes în marea de dezamăgire a ratării unei alte calificări. Piţurcă a continuat însă să rostească adevăruri de care nu se îndoieşte, amintindu-ne de Piţurcă cel din trecut. Certîndu-l pe Cristian Geambaşu pentru calificativul dat după meci lui Cociş, el dovedeşte încă o dată că rămîne doar un tehnician instinctual, nici decum unul analitic.

Pentru că a afirma că Răzvan Cociş "a avut o mulţime de acţiuni în careul Franţei", cînd el a jucat un singur balon în suprafaţa de pedeapsă a adversarului (vezi schema de monitorizare a tuturor baloanelor jucate de Cociş, furnizată de firma InStat Football), sau a spune că "a cîştigat toate baloanele aeriene", cînd, în fapt, din cele 6 dueluri la cap a cîştigat doar 3, adică jumătate, înseamnă că fie vrei să-ţi protejezi jucătorul, fie negi evidenţa. Prima variantă ar fi de acceptat, a doua ar dovedi însă ignoranţa selecţionerului faţă de tehnologiile pe care, în anul de graţie 2011, le folosesc şi grupele de copii din fotbalul ăla pe care vrem noi să-l întrecem ca să ne mai calificăm la un turneu final.

0 şuturi, pase decisive şi faulturi scoase, e statistica ofensivă a lui Cociş în meciul cu Franţa 

COMENTARII (29)

De daniel_ray pe 12.09.2011 la 16:35
O singura data in aceasta campanie s-a facut o selectie cit de cit rezonabila, si rezultatul s-a vazut, am batut Bosnia destul de lejer. Cu siguranta daca se mentinea echipa aia s-ar fi putut bate Franta, chiar am fi profitat de starea gazonului (cumva nu simt ca as exagera la gindul ca Piturca a fost la originea calitatii gazonului. evident inutila orice discutie post ratare calculata a calificarii, dar managerii echipei nationale incearca din rasputeri sa nu fie vinovati). Petardele din primul 11 au fost clare apriori si ele au fost sunt si vor fi Marica (nu stiu cum de nu face nimeni nimic aici) Cocis Banel Dodel.
De andr007 pe 12.09.2011 la 15:46
Pentru a vedea cum sionistii satanisti vor sa distruga toate natiunile cu exceptia Israelului si instiga la ura pe crestini impotriva musulmanilor si pe musulmani impotriva crestinilor, in unele zone ale lumii datorita instigarii sioniste acestia s-au omorat reciproc, scrieti pe youtube: How Nations Die! A Warning to the Muslim World by David Duke How Zionist Divide and Conquer America the Jewish slave. WikiLeaks exposed how Zionism is destroying America. Pentru a vedea situatia reala a palestinienilor scrie pe youtube: ZIONIST WON’T LET YOU SEE THIS ON YOUR TV Israel Soldier _Palestine Girl kill the reporter by israel soldiers in qaza SCANDAL: Did Israelis kill Palestinians for organs Despre comportamentul animalic al sionistilor scrieti pe youtube: Zionists attack Christian tourists visiting the holy land Free Palestine: Zionist Jews killing Orthodox Jews Jewish Hatred for Non Jews (Gentiles) Zionist savages insulting Jesus. This is the nature of Zionist. Pentru a afla ceva foarte socant despre sionisti scrieti pe youtube: The Khazarian Conspiracy, Part 1 of 12
De andr007 pe 12.09.2011 la 15:43
Pentru a vedea cum sionistii satanisti vor sa distruga toate natiunile cu exceptia Israelului si instiga la ura pe crestini impotriva musulmanilor si pe musulmani impotriva crestinilor, in unele zone ale lumii datorita instigarii sioniste acestia s-au omorat reciproc, scrieti pe youtube: How Nations Die! A Warning to the Muslim World by David Duke How Zionist Divide and Conquer America the Jewish slave. WikiLeaks exposed how Zionism is destroying America. Pentru a vedea situatia reala a palestinienilor scrie pe youtube: ZIONIST WON’T LET YOU SEE THIS ON YOUR TV Israel Soldier _Palestine Girl kill the reporter by israel soldiers in qaza SCANDAL: Did Israelis kill Palestinians for organs Despre comportamentul animalic al sionistilor scrieti pe youtube: Zionists attack Christian tourists visiting the holy land Free Palestine: Zionist Jews killing Orthodox Jews Jewish Hatred for Non Jews (Gentiles) Zionist savages insulting Jesus. This is the nature of Zionist. Pentru a afla ceva foarte socant despre sionisti scrieti pe youtube: The Khazarian Conspiracy, Part 1 of 12 Stiti ca majoritatea celor ce azi isi spun evrei nu sunt evrei cu adevarat ci provin dintr-un stat de pe teritoriul actual al Rusiei numit Khazaria si ai caror locuitori in anul 740 au preluat religia iudeica. Scrieti pe youtube: The Khazarian Conspiracy, Part 1 of 12
De tibiurbanstar pe 12.09.2011 la 14:10
ADVARUL DESPRE VOCHIN. Stelist fiind, il acopera pe Tanase (cel mai slab de pe teren) prin tehnica mutarii atentiei asupra altuia cu evolutie asemanatoare. Daca Piturca poate fi acuzat ca are preferati si DUMNEATA poti fi acuzat pe acelasi motiv. Diferenta este ca Piturca isi face meseria fiind responsabil de rezultatele, dar dumneata, domnule VOCHIN, manipulezi cititorul(poporul) care nu gandeste singur si iti ia de buna povestea.
De maryan92 pe 12.09.2011 la 00:01
va rugam sa publicati si statistica lui dodel din acelasi meci ;)
De tristar pe 11.09.2011 la 11:25
"Citesc" in toate comentariile lipsa unei analize cat de cat realiste,lucide. Fratilor, la aceasta ora nu avem jucatori de valoare! Pe cine sa ia Piturca?! Pe Nicolae care are acelasi coeficient de inteligenta in joc precum Dodel sau Banel?! Cocis nu e nici inteligent, nici talentat. Un mijlocas ofensiv trebuie sa stie sa faca un dribling, sa intre la combinatii(un-doi-uri), sa intre la invaluire, sa traga la poarta, etc. Cu alte cuvinte, SA AIBA STIINTA JOCULUI. Panarama de Dodel stie cand sa ciupeasca o pasa peste fundasii adversi? Baga capul in pamant ca strutul si da drumul la minge dupa ce se regrupeaza toata apararea adversa. Pai daca in fata lui Gaz Metan nu poti sa depasesti niste fundasi modesti, ce sa fi facut Dodel in fata fundasilor francezi de la Barcelona si de aiurea, de la mari echipe?!? Culmea, Razvan Lucescu,ADEVARATUL RATANGIU AL CALIFICARII ASTEIA,la meciul cu Bosnia, a reusit sa trimita in teren o echipa relativ ofensiva, care a mai legat cate ceva. Cheia a fost Sanmartean. Piturca, habotnic cum il stim, a schimbat el repede formula si a venit cu Cocis, Nicolita si in curand mijlocasul ala defensiv, pitic, de joaca prin Italia(imi scapa acum numele lui). Ce mare branza credeti ca o sa faca iar cu astia?!? Dar, trebuie si el inteles. Putea sa mearga pe mana dinamovistilor, dupa parerea mea, sustinuti de arbitraje partinitoare, foarte slabi pe plan international, eliminati din Europa de niste necunoscuti?!?Nu putea! Cu astia de la Steaua a facut egal cu Franta. Care are jucatori de la Real Madriud, Barcelona, Bayern Munchen sau marile echipe franceze. Si apoi, daca Bosnia nu ar fi castigat prin minutul 83 sau 86, cum am mai fi comantat acum?!? DATI-I TIMP LUI PITI SI VA FACE O ECHIPA COMPETITIVA! Dar, fara de alde Cocis!
De stalker_rapid pe 11.09.2011 la 10:43
ce cauta la nationala jucatori ca dodel?? cocis a fost peste dodel. repede sariti pe cocis ,dar il uitati pe cel mai slab.
De vvialli pe 11.09.2011 la 01:39
poate exagere un pic,dar daca se poate verifica,eu am impresea ca primele 10 min.Coccis nu a atins mingea si nici macar nu a fost prin preajma ei.
De gogucovasna pe 10.09.2011 la 20:14
LIVIU MANOLACHE II FACE CUNILINGUS LUI JIJI BEKALI IN TOATE POZITIILE SI CU TOATE OCAZIILE!!!! SA-I FIE RUSINE CA MI-A TAIAT ACCESUL LA RUBRICA SEMNATA DE EL!!!! ASTA DOAR DOVEDESTE CA CEEA CE AM SCRIS E ADEVARAT!!!!!!!!!!! CARE E PRETUL TAU GAOZARULE????????????
De gogucovasna pe 10.09.2011 la 19:58
E OMUL KLANULUI BEKALI !!!!! DE ACEEA TREBUIE SA JOACE !!!!! CAND VETI INTELEGE CA ALBANEZII ASTIA KOKLITI FAC LEGEA IN FOTBALUL ROMANESC?????????????????????? ??????????
De irm78 pe 10.09.2011 la 16:53
Ce sa faci daca omul are idei putine dar in general teribil de proaste.Din pacate am schimbat un selectioner care are perspective de a creste valoric pt ca baza e buna cu unul despre care doar credem ca are valoare,dar care de fapt traieste din trecut.Pai d-l "selectioner" nu va fi in stare sa construiasca nicidata o echipa care si sa dea randament.Singurul sau lucru pozitiv este excluderea lui Mutu si Tamas de la nationala.
De bebe21 pe 10.09.2011 la 16:52
Doamne iti multumesc ca are 28-29 de ani si in cel mult 3-4 ani se retrage...da' gaseste nea Pitzi un alt CoCCis
De dac.impielitzat pe 10.09.2011 la 13:52
interesant :) parca mai era nevoie de statisticile astea? asa prestatie se vede cu "ochiul liber" cat e de buna. nu trebuie masuratori si aparate si systeme de calcul pentru asta. bineinteles ca Piti il apara. dar pana la urma o sa-l lase acasa ca stie si el ca nu are valoare de nationala, cel putin nu acum.
De cubdegheata pe 10.09.2011 la 13:47
Cand Piturca o piarda meciuri si calificari cu Cocis atunci sa comentati, docamdata Piti a avut dreptate.
De josecj pe 10.09.2011 la 13:22
Geambasu ar trebui criticat pentru ca l-a notat cu 7 pe Nicolita si cu 5 pe Marica. Chiar si afirmatia lui Blanc: "Marica a fost singurul care ne-a creat probleme" ar fi trebuit sa ii dea de gandit. Cate actiuni ofensive au reusit cei doi si cati oameni au scos din joc? Banel a gresit fiecare centrare chiar si in conditiile in care nu era presat, in timp ce Marica a fost (alaturi de Lazar cat a jucat) singurul capabil sa destabilizeze apararea adversa printr-un dribling sau o preluare. Sau la o extrema dreapta apreciem in primul rand jocul defensiv? Daca e sa premiem jucatorii dupa cat alearga hai sa il naturalizam pe Haile Gebreselassie, va lua 10 meci de meci. :)
De bogdyg85 pe 10.09.2011 la 11:30
Bravo dle Vochin!Scoateti in evidenta aceasta non-valoare numita Cocis.Si pentru ala care avea de reprosat ceva lui Dodel...de la Dodel te poti astepta sa-ti creeze o faza de gol chiar daca nu face un meci bun per-total dar de la Cocis?????O doamne.....imi creste tensiunea!
De suprem pe 10.09.2011 la 11:12
luchin a fost fundas dreapta, iar actiunea s-a petrecut in centrul careului. fundasii centrali platisera bilet de spectatori ? sa multumim terenului ca altfel actiunea lui bourceanu se vedea mult mai bine si era penalty.
De cosmynho pe 10.09.2011 la 11:12
mai conteaza cu ce jucatori joci daca echipa castiga si se califica ? ma refer in preliminariile euro2008 cand si atunci a fost cocis la echipa , acum pt aceasta calificare ratata nu e vina lui Piti, fiti seriosi , acum i se pun lui in carca rezultatele slabe ale lui R.Lucescu
De cpt.ahab pe 10.09.2011 la 11:10
Mda... A fost distractiv la intonarea imnurilor... camera se muta pe rand pe fetele jucatorilor, cand, deodata, a aparut in prim-plan o figura... ceva intre scoala de corectie si una ce copii retardati... Era Dodel! Dodel! "Tehnicul" Dodel! Inutilul Dodel! Catastrofa Dodel! Cocis macar a facut un joc defensiv bun, dar Dodel?! Ce performante fotbalsitice poti astepta de la Dodel, Banel, Paunel si Miaunel?! De asemenea, alegerea lui Marica pe post de varf impins era ok daca era facuta de Pistol sau Vandici, dar de la un antrenor ca Piturca ma asteptam la cu totul altceva. Marica nu a castigat nici un duel aerian , oricat s-a straduit saracul... Nu e facut pentru un astfel de profil... Pentru tactica asta, mult mai potrivit era Niculae, mai solid si mai artagos... Si mai cred ca Bucur in locul lui Dodel ar fi fost mult mai util... In sfarsit... Cert e ca echipa asta arata mult mai bine decat pe vremea beizadelei lui Lucescu... Cu Cheriches, Bourceanu, Luchin si mai ales, Lazar. Chiar si Coccis joaca altceva, parca.
De ti9er pe 10.09.2011 la 11:06
langa jucatori cu tupeul si tehnica lui mutu sau 'accidentatul' sanmartean poate mai aveau curajul si astia sa lege 3 pase sau sa traga la poarta ca de degajari in disperare ne-am saturat
De adrian008 pe 10.09.2011 la 10:49
totul se reduce la palmaresul lui piturca.ce fotbalisti noi?luchin?fundasi buni au si aia din luxemburg.e normal sa pari fundas bun intr-o echipa care se apara pe 3 linii.e normal ca un fundas sa castige 10 dueluri si daca pierde 2 e slab.va pun o intrebare.simpla .unde era luchin cand a faultat bourceanu in careu?nu trebuia sa fie langa ribery?nu era bourceanu marca ribery si gata joaca.luchin vinovat.si atunci ce mare antrenor era piturca vai vai
De nelutzanegru pe 10.09.2011 la 10:44
Cocis baiat bun,doar atat.
De horatziu4 pe 10.09.2011 la 10:15
N-a fost Cocis a fost Florescu si daca nu e Florescu e Cocis. Cum sa batem Franta cu asemenea jucatori?
De alyn111 pe 10.09.2011 la 09:52
unde putem vedea statisticile pentru fiecare jucator in parte?? sunt curios cate dueluri a castigat tanase
De goma pe 10.09.2011 la 09:51
Daca ar fi scris altcineva acest articol nu as fi crezut.Dar profesionalismul si obiectivitatea domnului Vochin dovedita in atatea emisiuni si articole ma face sa-i dau dreptate.Piturca ramane acelasi oltean incapatanat si crede ca detine adevarul absolut.
De ciupi0812 pe 10.09.2011 la 05:21
cel mai trist lucru pentru fotbalul nostru este faptul ca n-avem altul - in afara celor ocupati prin alte parti - care sa faca mai mult decat putinul de care este capabil pitzurcanul.
De neacaisa pe 10.09.2011 la 04:53
s-a vazut cu ochiul liber... cocis si tanase au fost cei mai slabi... in plus, m-a amuzat remarca "marcajul lui a fost impecabil"... de parca era vorba de un stopper, nu un mijlocas ofensiv. si probabil orice deviere cu capul aiurea inseamna pentru piturca un duel aerian castigat.
De fremenash pe 10.09.2011 la 02:21
da tanase? sau altii ? unde pot avea si eu acces la aceste informatii ? pentru ca se vede clar cand un jucator e CAPAT DE LINIE si strica toate mingiile pe care i le dai din statisticile meciurilor. Tanase daca rata prezenta in meci era infinit mai util nationei
De grande.balaci pe 10.09.2011 la 02:16
doar atat,pisu,rca!

Comenteaza:


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu