Tine-ma minte! Inregistrare

Toate articolele

03.09.2011 | ECHIPA NATIONALA

Piticul a bătut piticii

Torje a făcut diferenţa în primul meci oficial din al treilea mandat al lui Piţurcă împotriva unei naţionale liliputane care anunţa că-şi va lua revanşa după eşecul de la Piatra Neamţ. Parol!

Cald. Neobişnuit de cald. Ieri erau 18 grade, azi aproape 30. Sau poate ne ia pe noi cu călduri şi înaintea unui meci cu

Luxemburg

. Altădată făceam carnaval, acum el e pe pistă, unde o trupă de samba ne reaminteşte că obiectivul lui nea Piţi rămîne Mondialul din Brazilia.Emoţii la "Apără Tătăruşanu"

Cu tobele în urechi şi cu piciorul tremurînd, naţionala ediţia Piţurcă 3.0, ne arată că, într-adevăr, nu ştim exact cine şi mai ales unde sîntem. Altădată, ne aruncam pe ei de la vestiare, acum în minutul 3 am strigat prima oară "Apără Tătăruşanu" la situaţia de unu la unu cu Leweck. Şi apoi am întors pumnul în aer şi am răsuflat uşurat la "capul" lui Blaise, de la 8 metri pe lîngă poartă. Supravieţuim

Dar nu e bine. Piţurcă simte şi stă la liziera gazonului cu gura ba pe Galamaz, ba pe Goian, "Goeeee, staţi, bă, mai aproape!", dar cel mai tare îl enervează Tănase. Ba că nu-şi ia omul pe piept, ba că nu iese la pas. În minutul 15 scoate jumate de bancă la încălzire. Între timp însă, Marica (6) a avut o minge pe cap la 6 metri pentru deschiderea scorului. N-a nimerit cadrul porţii. Păcat, pentru că faza, deschisă de Cociş cu un no-look-pass, fusese continuată de o centrare perfectă a lui Tănase. Se revanşa şi el săracu'.

Na, că Măţel nu-i pe pile!

Încercăm să pasăm şi să aruncăm mingi în spatele unei defensive destul de avansate. Vîrful lor ne dă însă emoţii, furişat în spatele lui Galamaz. Îl cheamă Joachim, dar poartă numărul 13, aşa că nu-i o problemă pentru nea Piţi. Mai ales că sînt şi ultimele. N-am dat noi vreun şut pe poartă, dar cînd le-am prins pe primele am născut şi golul. Cursă Măţel pe dreapta, na că nu-i pe pile!

, centrare superbă, reluată de Cociş, parată de Joubert, dar trimisă cu sete în poartă de dreptul lui Torje. Era minutul 34.

Pînă la pauză am rezolvat meciul graţie inspiraţiei selecţionerului. Bourceanu sau Lazăr? era întrebarea ce-l frămînta. L-a ales pe ex-rapidist, iar în ultimul minut al reprizei, acesta a dat o pasă de bijutier de l-a lăsat, vorba jucătorilor de rummy, cu jokerul pe liber pe acelaşi Torje. Care n-avea cum să rateze, că doar acum e urmaşul lui Alexis Sanchez.Urmaşul lui Florentin Petre

Iar la naţionala lui Piţurcă, a lui Florentin Petre. Aceeaşi alură, aceeaşi viteză, acelaşi gol izbăvitor într-o deplasare. Parafrazînd, cine n-are pitici să şi-i cumpere A doua repriză am văzut-o mai relaxaţi. Ne trecuseră emoţiile celui de-al treilea debut oficial al selecţionerului. Am admirat şutul lui Bucur (55), dar şi pe cel al lui Marica (58). Am discutat în tribună despre preţul benzinei, cel mai ieftin din toată Uniunea Europeană, şi despre salariul minim, cel mai mare din Europa Unită.E groasă, vin ăia de pe locul 15!

Revenim la fotbal, ca să nu ne mai enervăm. Marica se încurcă în minge singur cu portarul (73). Punctăm şi la cornere. Ce să mai...trăim! Parcă s-a mai şi răcorit. Sau nu ne mai trec căldurile din start. Hai, dom'ne, ce dracu', vorba lui Mitică, doar noi sîntem pe locul 54, iar ei, he,he,he, pe 128. Marţi va fi mai groasă, că vin ăia de pe locul 15, cu Benzema şi Ribery!

CLASAMENT GRUPA D

1. Franţa 7 5 1 1 16p 11-3

2. Bosnia 7 4 1 2 13p 10-7

3. Belarus 8 3 3 2 12p 6-5


4. România 7 3 2 2 11p 10-6

5. Albania 7 2 2 3 8p 5-8

6. Luxemburg 8 0 1 7 1p 1-15Aseară s-au mai jucat:

Belarus - Bosnia 0-2, Albania - Franţa 1-2


Următoarele jocuri:

Luxemburg- Albania, Bosnia-Belarus, România- Franţa (6 septembrie); România- Belarus, Bosnia-Luxemburg, Franţa-Albania (7 octombrie); Albania-România, Franţa-Bosnia (11 octombrie)

COMENTARII (6)

De draganalin pe 16.09.2011 la 09:54
Buna ziua, Astept cu interes o analiza cu posesia din meciul Steaua-Schalke. Vad ca toti evitasa intre in detalii... Multumesc
De goma pe 06.09.2011 la 20:13
@gery76 pe mine nu ma intereseaza subiectul lucescu.cand reprosezi cuiva calitatea umana tu trebuie sa fi model de conduita.
De gery76 pe 06.09.2011 la 16:42
@goma Tu cum te-ai simtit cand cand cel mai slab selectioner din istoria fotbalului romanesc a jignit un intreg popor roman facandu-ne labili psihic ? Doar pentru ca-l cheama Lucescu,are dreptul sa blameze pe oricine,chiar si pe Gica Hagi,inclusiv o femeie arbitru sau sa faca semne obscene pe toate stadioanele pe unde pe buna dreptate este contestat,dupa ce ne-a dus in cea mai dramatica situatie in clasamentul pe natiuni si astfel toate tragerile la sorti vor fi din ce in ce mai dificile?
De goma pe 06.09.2011 la 14:18
Sunt un fan declarat al dumneavoastra domnule Vochin.Dar in acest articol nu trebuia evidentiat Tatarusanu.El a aparat dupa o greseala personala cand a scapat mingea din mana si "a produs"o ocazie luxemburgheza.
De goma pe 06.09.2011 la 14:12
gery76,tu ii reprosezi lui Victor Piturca calitatea umana.Dar tu ce caltati umane ai daca pe lucescu il faci arogant,frustrat si execrabil,beizadea,,submediocr u,penibilpe Apostol muclesNu sunt aparatorul celor doi dar ce calitate umana ai daca jignesti niste oameni.Ai cumva model pe machidoni?Ce model ai in viata.Uite iti dau un exemplu demn de urmat.Domnul Vochin.ai vazut tu la omul asta sa jigneasca pe cineva?Astfel de modele trebuie sa produca societatea romaneasca
De gery76 pe 03.09.2011 la 20:00
Desi mi-am exprimat de nenumarate ori antipatia fata de calitatea umana a lui Victor Piturca ,trebuie recunoscute la selectioner,inspiratia si ochiul catre tinerii jucatori,precum si experienta superioara fata de cel care si-a batut joc timp de doi ani de o intreaga tara si ma refer aici evident la arogantul,frustratul si execrabilul selectioner care a fost Razvan 0-5 Lucescu,cel care reusise sa faca reconstructia echipei Romaniei cu ''tinerei'' de mare perspectiva ca Bogdan Mara,Vasile Maftei,Ionel Danciulesu,'' Mucles''Apostol, Tibi Ghioane,Panin sau inegalabilele ''smaralde''Florescu,Roman,N.G rigore,Sburlea sau ''ingerul pazitor''finul Coman! Pe langa acesti jucatori selectionati de eterna beizadea submediocrul Razvan 0-5 Lucescu,fotbalisti precum Costin Lazar sau Matel sunt adevarate staruri si asta o spun indiferent de scorul meciului cu Franta ,deoarece calificarea a fost compromisa de cel mai penibil selectioner din istoria fotbalului est-european Razvan 0-5 Lucescu la acele umilitoare 1-1 cu Albania si 0-0 cu Belarus,intr-o grupa extrem de accesibila cum nu cred vom mai avea parte prea curand!!!

Comenteaza:


Trebuie sa fii logat pentru a adauga un comentariu